Osagie Edo

Osagie Edoh weer terug in Huijs Basten Asbeck in Groenlo

Na zijn exposities in Amsterdam (vorig jaar) en in Diepenheim (begin dit jaar) is Osagie Edo weer terug in galerie Huijs Basten Asbeck in Groenlo. Ditmaal met een kleurrijke zomerexpositie vol verhalen over het rijke culturele leven in zijn geboorteland Nigeria en over de relaties tussen mensen hier en daar. Het is een blij makende tentoonstelling van een altijd optimistische kunstenaar met uiteindelijk maar één echte passie: schilderen, bij voorkeur met acrylverf op een flink stuk schildersdoek.

Behalve van het werk van Osagie valt er vanaf deze week nog meer te genieten in en om galerie Huijs Basten Asbeck. Zo is op de eerste verdieping van de galerie een mooie stockcollectie te vinden voor mensen die graag goede kunst in huis willen hebben voor een onverwacht redelijke prijs. Zoals beelden van de Ethiopische kunstenaar Bethe Selassie en schilderijen van Toyin Loyé en George Struikelblok, allemaal kunstenaars met een internationale reputatie.

Heel bijzonder (maar niet te koop) is een groot met indigo gekleurd koningskleed van de Bamilike uit Kameroen (een zgn. Ndopkleed) dat deze zomermaanden tegen een van de wanden op de begane grond van de galerie te zien is. Daarvoor is een ingetogen granieten kop te vinden, werk van de kunstenaar Goudou Bambarat uit Burkina Faso.

Recente bronzen beelden van de Nederlandse kunstenares Lyanne Hupkes , op slanke witte sokkels, slingeren zich speels door de tentoonstelling van Osagie. Buiten in de parkachtige tuin van HBA zijn nog meer beelden te bewonderen, merendeels van Afrikaanse kunstenaars. Al met al genoeg redenenen om eens een kijkje te komen nemen bij dit volgens velen mooiste plekje van Groenlo.

Huijs Basten Asbeck is geopend in de weekenden van 13.00 tot 18.00 uur en ook op afspraak. De toegang is gratis.