Galerie

Schilderkunst, keramiek en sculpturen

De galerie van Huijs Basten Asbeck is gehuisvest in een 17e eeuws Koetshuis. De oude eiken gebinten en vakwerkmuren vormen nu de sfeervolle entourage van een eigentijdse expositieruimte voor moderne Afrikaanse kunst. Jaarlijks worden hier wisselende tentoonstellingen georganiseerd van schilders, beeldhouwers en bronsgieters uit vooral West-Afrika. Tevens is er op de eerste étage van de galerie een kleine collectie (West) Afrikaanse ethnografica te vinden.

Beelden in de tuin

Op diverse plaatsen in de tuin staan beelden geëxposeerd. De bronzen beelden zijn gemaakt door kunstenaars uit Burkina Faso, de stenen beelden door (Tengenenge) kunstenaars uit Zimbabwe. Van Simonet Biokou uit Benin zijn een aantal humoristische beelden van hergebruikte auto-onderdelen en plaatstaal te vinden.

 

Tentoonstellingen en activiteiten elders in het land

Galerie Huijs Basten Asbeck werkt regelmatig met andere (kunst)organisaties samen bij het organiseren van verkooptentoonstellingen. Dat blijven wij ook in de toekomst doen.

 

Gratis advies

Bent u geïnteresseerd in ons kunstaanbod? Privé of voor uw bedrijf? Wij denken graag met u mee zodat u tot een weloverwogen keuze kunt komen. Ook is het mogelijk om een kunstwerk enige dagen “op zicht” te krijgen, zodat u op uw gemak kunt kijken of het qua vorm, kleur en formaat past op de plek die u in gedachten heeft