Theetuin

Behalve van kunst valt er bij Huijs Basten Asbeck ook te genieten van zelfgebakken taart met o.a. heerlijke thee of koffie van Simon Levelt, de oudste brander van Nederland. Dat genieten kan zowel binnen in de fraaie serre achter het Koetshuis of buiten in onze grote stadstuin, die door velen betiteld wordt als een waar aards paradijs. Lang wachten op uw consumpties hoeft hier niet: u mag ze zelf uitkiezen en ophalen bij de balie in het Koetshuis. Zoals een goede theetuin betaamt hebben wij een aantal bijzondere thee-arrangementen te bieden. Neem contact met ons op voor de high tea mogelijkheden.

Door zijn ambiance is Huijs Basten Asbeck uitstekend geschikt voor diverse bijeenkomsten. Wie trouwplannen heeft kan ook uitstekend bij Huijs Basten Asbeck terecht. Het prachtig gerestaureerde Koetshuis met zijn fraaie zicht op de tuin is door de gemeente Oost-Gelre officieel aangewezen als trouwlocatie.

Vooral bij mooi weer is het goed toeven in de grote parkachtige tuin van Huijs Basten Asbeck, waarin nog een flink deel van de oorspronkelijke verdedigingswal van het oude Groenlo te vinden is. Vroeger stonden er kanonnen op, nu is zij begroeid met stinseplanten en eeuwenoude bomen, waaronder eiken, beuken, acacia’s en tamme kastanjes. Vanaf de wal kan genoten worden van het prachtige uitzicht op de oude middeleeuwse kerk van Groenlo en op het laaggelegen deel van de tuin met zijn gazons, bloemborders en verrassende moestuin. Verspreid over de hele tuin staan sokkels met moderne stenen en bronzen beelden.